عباس فاديل،سرپرست تيم اکتشاف با اشاره به طرح و شکل دو طلسم به دست آمده گفت: يکي از اين دو طلسم چهرهاي منقوش به خطوط سومري را نشان داده و ديگري تخته سنگي سرخ با تصوير يک بزکوهي است. اين آثار از ارزش تاريخي بالايي برخوردار هستند.
وزير گردشگري وآثار باستاني عراق با بيان اينکه اين آثار پس از دو سال کاوش از 20 منطقه مختلف به دست آمده اند افزود: اشيا مکشوفه علاوه بر تمدن بابل باستان، به امپراتوري ايران و تمدن اسلامي نيز تعلق دارند.
به گفته مقامات وزارت گردشگري و آثار باستاني عراق اين اشيا به موزه ملي بغداد که از زمان حمله نيروهاي اشغالگر در سال 2003 بيش از 15000 شئ تاريخي خود را از دست داده است برگردانده ميشوند.
قيس حسين راشيد، رئيس مجمع ميراث و آثار باستاني عراق فعاليت غارتگران را يکي از معضلات و مشکلات اصلي دولت خوانده و افزود: اين مناطق به واسطه عدم امنيت کافي در معرض سرقت توسط قاچاقچيان و گروههاي خطرناک سازماندهي شده قرار دارند.
وي خاطرنشان کرد: تاکنون درخواستهاي متعددي به وزارت خانههاي زيربط به منظور بالا بردن امنيت اين مناطق ارسال کردهايم ولي تاکنون هيچ پاسخي دريافت نکرده ايم.
به عقيده کارشناسان، کشور عراق با برخورداري از ظرفيت بالاي گردشگري همچون بهرهمندي از شهر باستاني بابل، باغ معلق، شهر آشوريان در نينوا، ارگ تاريخي دورههاي مختلف اسلامي و مساجد و حرم امامان معصوم(عليهم السلام) هنوز هم منطقهاي مناسب براي حضور گردشگران خواهد بود./109
انتهای پیام/